ΒΑΜΑ ΠΡΟΠΟΛΗΣ

Πρόπολη

11,78 €
με ΦΠΑ
9,50 € πρo ΦΠΑ
Παράδοση 1 - 3 ημέρες

Τι είναι η πρόπολη

Είναι ρητινώδης ουσία που μαζεύεται από τις μέλισσες, από μπουμπούκια φυτών ή από ουσίες που βρίσκουν σε φλούδες δέντρων και την εμπλουτίζουν με κερί, γύρη και ένζυμα. Το χρώμα της ποικίλλει ανάλογα με την φυτική της προέλευση από το κιτρινοπράσινο ως το κοκκινωπό η ακόμα και το μαύρο. Ποικίλλουν επίσης και η οσμή, η γεύση και η στερεότητά της η οποία μεταβάλλεται με την θερμοκρασία.

Ποσότητα
Διαθέσιμο

 

Πρόπολη

Σύνθεση

Η πρόπολη αποτελείται από 50-55% ρητινώδεις ουσίες και βάλσαμα, 25-35% κερί, 5-10% πτητικές ουσίες απ’ τις οποίες το 0,5% είναι αιθέρια έλαια, 5% γύρη της οποίας η παρουσία είναι τυχαία, 5% διάφορες οργανικές ουσίες όπως φλαβονοϊδείς ουσίες, βενζοϊκό οξύ, καφεϊκό οξύ, φερουλικό οξύ, μέταλλα και βιταμίνες Β (Β1, Β2, Β6 ΡΡ), C και Ε.

Ενδείξεις

Η πρόπολη έχει βακτηριοστατικές και βακτηριοκτόνες ιδιότητες. Χρησιμοποιείται για την θεραπεία τραυμάτων των αναπνευστικών οργάνων, της στοματικής κοιλότητας, και άλλων περιοχών του ανθρωπίνου σώματος. Περιέχει σε μεγάλες συγκεντρώσεις φλαβόνες, φλαβονόλες και φλαβονόνες που έχουν τις εξής επίδρασες στον ανθρώπινο οργανισμό -Έχουν αντιφλεγμονώδη δράση στις αρθρώσεις στο δέρμα αι τους βλεννώδεις ιστούς. -Προστατεύουν τη βιταμίνη C από οξειδώσεις. -Έχουν ευεργετική επίδραση στα τριχοειδή αγγεία. -Παρατείνουν την δράση της αδρεναλίνης αναστέλλοντας την ομέθυλο τρανσφεράση -Αναστέλλουν την συνάθροιση ερυθροκυττάρων. -Βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος στα τριχοειδή αγγεία. -Έχουν αντιβακτηριδιακή δράση στα gram θετικά και στα gram αρνητικά βακτήρια -Έχουν αντισηπτική δράση. -Αλκοολικό εκχύλισμα πρόπολης 50% χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της χρόνιας ωτίτιδας. -Η πρόπολη χρησιμοποιείται κατά του χρόνιου κνησμού, της θεραπείας της τοπικής κοκκινίλας, τα φαρυγγίτιδας, των μυκητιάσεων και για γενικά προβλήματα της ωτορινολαρυγγολογίας. -Βοηθά στην αντιμετώπιση προβλημάτων ρευματικής αρθρίτιδας και σπονδυλικής αγκύλωσης -Έχει θετικά αποτελέσματα στην θεραπεία των αγγειοκινητικών νεύρων που προκαλούν καταρροή των αναπνευστικών κυττάρων (συνάχι) -Χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση του έλκους και προβλημάτων του προστάτη -Η πρόπολη χρησιμοποιείται στην οδοντιατρική για την θεραπεία προβλημάτων της στοματικής κοιλότητας -Χρησιμοποιείται σε καλλυντικά, λοσιόν, κρέμες προσώπου, σαπούνια, σαμπουάν και οδοντόπαστες.

Αντενδείξεις/Χρήση

Μέχρι σήμερα δεν έχουν αναφερθεί αντενδείξεις της πρόπολης με εξαίρεση τα άτομα που είναι αλλεργικά.

Τρόποι χορήγησης Εξωτερικά: Απευθείας πάνω σε πληγές, εκδορές, εγκαύματα, τσιμπήματα, τραύματα, σπυράκια κ.ο.κ

Εσωτερικά: εντός του στόματος πάνω σε άφθες, σπυράκια ή στις αμυγδαλές.]

Πρόπολη Μασώμενη: 2-3 τεμάχια 2 φορές την ημέρα.

Εκχύλισμα Πρόπολης: Κατάποση: ενήλικες: 10-15 σταγόνες σε μισή κουταλιά μέλι Παιδιά: 5 σταγόνες σε μισή κουταλιά μέλι.

Κολπικά υπόθετα πρόπολης

Ενδείξεις: Τραύματα που αποκαθίστανται δύσκολα μετά από γυναικολογικές επεμβάσεις Λευκόρροια Μεταχειρουργικά έλκη Τριχομανάδα (κολπική) Κολπίτις Σε μυκητιάσεις του κόλπου (η πρόπολη είναι ένα από τα ισχυρότερα φυσικά αντι-Candida προϊόντα). Σε όλες τις περιπτώσεις χρειαζόμαστε ισχυρή αντιμικροβιακή και επουλωτική δράση στον κόλπο. Χρήση: Τοποθετούμε ένα κολπικό δισκίο κάθε βράδυ πριν την κατάκλιση.

Ημερομηνία λήξης

Η πρόπολη παραμένει αναλλοίωτη έως και 2 έτη μετά την αναγραφόμενη ημερομηνία παραγωγής της. Διατηρείται σε μέρος σκιερό και δροσερό.

No customer reviews for the moment.

close Shopping Cart
close Shopping Cart

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Or Reset password