Μέλι & Διατροφή

person Posted By: System Administrator list In: To Blog μας On: comment Comment: 0 favorite Hit: 3131

Εδώ θα αναφερθούμε στο μέλι σαν τροφή και κάποιος γενικούς κανόνες που πρέπει να σεβαστούμε για την σωστή αποθήκευση, συντήρησή και χορήγησή του.

1. Φυλάξτε το μακριά από το φως του ήλιου. Το ηλιακό φως καταστρέφει πολλά από τα ένζυμά του.
2. Διατηρείτε το μέλι σε καλά κλειστά δοχεία. Το μέλι απορροφά πολύ εύκολα τις εξωτερικές οσμές με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται το μοναδικό του φυσικό άρωμα.
3. Το μέλι απορροφά εύκολα το νερό ακόμα και σε πολύ μικρές ποσότητες. Υπερβολικό νερό στο μέλι, (της τάξεως του 20%), επιτρέπει την ανάπτυξη της μαγιάς και προκαλεί την ζύμωσή του.
4. Μπορείτε να διατηρήσετε το μέλι στο ψυγείο. Παρ’ όλο που τα περισσότερα μέλια διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου, εάν δεν το καταναλώνετε σε σύντομο χρονικό διάστημα προτιμήστε να το τοποθετήσετε στο ψυγείο.
5. Όταν ζεσταίνετε το μέλι με το να το αναμιγνύετε με καυτά ροφήματα όπως πχ τσάι ή γάλα, καταστρέφονται πολλά από τα ένζυμά του.
6. Όταν το καταναλώνετε σκέτο, φροντίστε να τα διατηρείτε όσο το δυνατόν περισσότερο κάτω από την γλώσσα ώστε να επιτρέψετε στις πιο φίνες ουσίες του να εισέλθουν κατευθείαν στο αίμα.
7. Το να τρώτε μικρές ποσότητες μελιού κατά την διάρκεια της μέρας είναι προτιμότερο από το να καταναλώνεται μεγάλες ποσότητες σπάνια.

Το μέλι πάρθηκε από τις μέλισσες και συσκευάστηκε στις καλύτερες συνθήκες, εσείς απλά προσπαθήστε η αξία του να παραμείνει αναλλοίωτη.

Comments

No comment at this time!

Leave your comment

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος
close Shopping Cart
close Shopping Cart

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Or Reset password